Ce spun participanții de la prima ediție

Culturepreneurs a fost o experiență frumoasă pe care o recomand oricărui entuziast al antreprenoriatului cu o idee inovatoare. Pe mine personal m-a ajutat atât pe partea de networking cât și pe partea de cunoștințe dobândite în cadrul proiectului.

Carina Mercea

Pentru mine Culturepreneurs este o inițiativă binevenită și curajoasă care aduce împreună sfera antreprenorială și cea culturală. Prima aduce cu sine nevoia de fezabilitate și pragmatism care în acest proiect susține elementul cultural, creând echilibrul necesar unui oraș ca și Cluj. Am ramas cu amintiri placute, prietenii durabile și cunoștințe utile dar și cu sentimentul de optimism: Clujul are cultura și o dezvoltă constant. Recomand acest program celor care au idei creative și simt nevoia să le dea mai multa definiție și celor care simt nevoia de mai multa inspirație în munca lor.

Recomand participarea la Culturepreneurs daca ai o idee și vrei sa o testezi, daca mediul business te intimidează și îți dorești mentorat, daca ai rețineri despre cum să-ți dezvolti ideea într-o afacere încat să-și pastreze impactul social și daca vrei să contribui la noua generație de antreprenori culturali.

Georgiana Bigea

De câțiva ani am cochetat cu mai multe organizații ce dezvoltă proiecte frumoase și am optat ca voluntar pentru trei dintre acestea care mi s-au părut tinere cu potențial de dezvoltare și cu care impartasesc același set de valori – Centrul Cultural Clujean, Asociația Redescoperă Fericirea și Junior Chamber Internațional filiala Cluj. Eu cred  prin implicare te dezvolți atât pe plan personal dobândind abilități cât și pe plan profesional prin receptarea de noi informații și crearea de noi oportunități.

Culturepreneurs este pentru mine un concept inedit ce are ca scop dezvoltarea atât spiritului antreprenorial prin facilitarea de noi informații antreprenoriale cât și crearea de noi oportunități în domeniul cultural. Cred în dezvoltarea acestui concept și capacitatea lui de coagulare unor noi idei și implementarea de proiecte inovatoare în antreprenoriatul cultural.

Dan Constanda

Culturepreneurs pentru mine a fost o experiență care m-a ajutat  cobor cu picioarele pe pamânt și  văd proiectul pe care l-am propus mult mai realist. Am învățat, am ascultat multe idei frumoase și am avut niște exemple demne de urmat.

Diana Buga

Un eveniment la care  bucur  am participat. Te ajută  îți cunoști mai bine ideile, planurile, proiectele, pe care le ai în domeniul cultural, te ajută  vezi cum poți  le pui în practică devină realitate, și nu în ultimul rând te aduce aproape de niște oameni tare faini

Gabriela Lupea

Cred că pentru noi toată experiența legată de Culturepreneurs se leagă de un singur cuvânt: mobilizare.

Avem discuții destul de des, ne plac ideile și tot timpul am avut în plan să facem ceva, dar am avut amândoi tendința să prioritizăm alte proiecte. Am găsit tot timpul un numitor comun în zona proiectelor culturale și am hotărât că e cazul să vedem ce părere au și alții despre ideile noastre. Și ne-am mobilizat: înscriere în program, pitch, vot și-apoi partea mai serioasă – echipă, discuții cu toți cunoscuții, adaptat idee, mentorat, modificări, modificări, modificări, până la o formă MVP-ish a unui produs în care să credem toți din echipă. N-o să mint, ne-a mobilizat bine validarea ideii – atât discuțiile cu mentorii, micile studii de piață realizate, discuțiile cu potențiali utilizatori, dar mai ales validarea de la finalul programului. Și-acum e momentul să ne mobilizăm noi, ca echipă, să creăm efectiv produsul. Recomand experiența cu drag oricui e curios de proces și vrea să-și testeze ideile și să întâlnească oameni faini.    

Oana Teona Banu

Culturepreneurs ne-a ajutat  vedem și  proiectăm în ansamblu dar și în detaliu festivalul de fotografie. Am învățat cât de importantă este scrierea proiectului și prezentarea lui în față posibililor finanțatori și parteneri. Totodată a fost important  auzim de alte proiecte și  colaborăm cu ei,  schimbăm idei între noi. 

Loránd Vakarcs